Gode råd før anvendelsen af nedgravningsspot

Spots på havesti
Gode råd før anvendelsen af nedgravningsspot
Henrik Andersen
-
18/04/2022
-

Det er vigtigt med godt lys. Både i og omkring hjemmet. Det forbedrer fremkommeligheden og sikkerheden omkring boligen, i de situationer hvor det naturlige lys ikke længere er tilstrækkeligt. Nedgravningsspots er et godt eksempel, som udover sikkerhed, tilføjer en følelses af eksklusivitet til udendørsarealerne omkring boligen.

Denne eksklusivitet kan bedst beskrives som den man kender fra luksusvillaer og hoteller rundt om i verden, som ofte gør brug af denne type lyskilde som udendørsbelysning. Anvendes denne type af belysning korrekt, kan der skabes et enormt flot lys miljø, til glæde og gavn for alle.

Tjek at dine lyskilder er godkendt til udendørs brug

Den nok vigtigste faktor, inden man påtænker at opsætte belysning omkring en ejendom, er at sikre sig at de lyskilder man påtænker at opsætte, rent faktisk er godkendt til udendørs brug. Du skal derfor altid sikre dig, at den type af nedgravningsspot som du har udvalgt, er IP klassificeret til at måtte anvendes udendørs. Du kan med fordel tage et kig på dette store udvalg af godkendte nedgravningsspots.

IP klasserne fortæller noget om produktets evne til at modstå udefra kommende faktorer. For at en lyskilde kan anvendes udendørs, skal lampehuset være indkapslet i en sådan grad at støv og fugt ikke umiddelbart kan trænge ind i lampen. Dette testes grundigt af producenten, hvorefter lampen udstyres med en klassificering. Et eksempel kunne være de populære klassificeringer, IP44 og IP67. Som ofte er anvendt til udendørs belysning som nedgravningsspots og armaturer.

Dette er et spørgsmål om sikkerhed for omgivelserne, eftersom at vand og strøm sjældent er en god cocktail. Du kan derfor med fordel undersøge hvilke krav og regler der gælder for brugen af udendørslamper lige her. Så er du godt klædt på til at starte dit projektet og påbegynde forbedringen af din ejendoms belysning.

Sørg for at placeringen af din udendørsbelysning er optimal

Når du har fået ovenstående på plads, kan du påbegynde placeringen af dine udendørslamper. Placeringen af dine nye nedgravningsspots kræver lidt planlægning for at sikre optimalt lysudbytte. Denne type belysning er super effektiv, når det handler om at vise vej i mørke.

Det kunne være langs med indkørslen så du nemmere kan parkere dine køretøjer, eller omkring terrassen i haven så du kan få glæde af denne, selvom mørket er faldet på. Dette giver en fantastisk stemning året rundt, og tilføjer desuden en øget sikkerhed omkring hjemmet. Eftersom man på denne måde, får et øget udsyn omkring sin ejendom, selvom det er mørkt.

Nedgravningsspots kommer i flere forskellige udgaver og kan fås med forskellige typer glas. Glastypen kan have indvirkning på lysstrålen fra LED spottet. Nogle glastyper giver en smal lysstråle, hvor andre giver en bred lysstråle. Valget af lysstråle kommer an på anvendelses formålet, og kan tilpasses arealets opbygning.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!